En föreställning om rädsla och mod. Bu och Farbror möts i skogen och upptäcker skillnaden mellan sånt som är farligt eller bara känns läskigt. Farbror är ute och fiskar. Han träffar den ny bekantskapen BU, som befinner sig i skogen på jakt efter farligheter. Tillsammans utforskar de vad en kan vara rädd för. En slemmig fisk, en groda som lurar en att gå vilse och sprattelbeningspindel är några av sakerna att upptäcka. Vad är mod och när är en modig är också något som Bu undrar över.

“Det var en jättebra teater som var bra anpassad till barn, både spännande och rolig och handlade om ett ämne som är relevant i förskoleåldern. En av de bästa teatrar vi sett som är för barn! När barnen kom tillbaka till förskolan började de själva spela teater för varandra.” -Maria Ekström, Rektor Charlottendals förskola

Workshop
Vid pjäsens slut ska de båda gå iväg till stan, och Bu ropar hejdå till publiken. Vid skapande förskola övergår föreställning direkt in i efterarbetet. Där får barnen hjälpa Bu att veta vad som kan vara farligt i stan. Skådespelarna låter också barnen prata om saker de är rädda för, eller annat som barnen upplevt i pjäsen och vill prata om. Samtidigt är det valfritt för dem att rita på långa banderoller, som sedan tas med tillbaka till förskolan/skolan och kan fortsätta vara bränsle för vidare samtal om rädslor och mod.

Koppling till läroplanen
“Att skapa kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång, musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.”
-Förskolans uppdrag, s4

Gör en intresseanmälan redan idag!

Bu! vem är du?

Allmänt

Målgrupp: Förskola-Föreskoleklass
Längd: 60-70 minuter
Publikantal: 30 st
Spelyta: 4x5 meter*.
Takhöjd: Minst 2,4 meter
El-krav: 10A
Mörkläggning: Behövs ej
Bärhjälp: Behövs ej
Gage: Begär offert för er förskola/skola/kommun

Manus & konstnärligt team: Manus: Robert Markström Regissör: Angelica Alkberg, Musik: Jakob Granqvist

Medverkande
Robert Markström & Malin Falk

* = Måtten är exklusive publikplatser. Arrangören står för sittplatser.