En föreställning om rädsla och mod. Bu och Farbror möts i skogen och upptäcker skillnaden mellan sånt som är farligt eller bara känns läskigt. Farbror är ute och fiskar. Han träffar den nya bekantskapen BU, som befinner sig i skogen på jakt efter farligheter. Tillsammans utforskar de vad en kan vara rädd för. En slemmig fisk, en groda som lurar en att gå vilse och sprattelbeningspindel är några av sakerna att upptäcka. Vad är mod och när är en modig är också något som Bu undrar över.

“Det var en jättebra teater som var bra anpassad till barn, både spännande och rolig och handlade om ett ämne som är relevant i förskoleåldern. En av de bästa teatrar vi sett som är för barn! När barnen kom tillbaka till förskolan började de själva spela teater för varandra.” -Maria Ekström, Rektor Charlottendals förskola

Efterarbete: finns i två varianter.

ALT 1: Teatern håller i efterarbetet direkt efter föreställningen. I efterarbetet samtalar och målar vi saker som handlar om vad en kan vara rädd för eller vad som kan vara farligt eller kännas läskigt.

ALT 2: Vi rekommenderar denna. I dessa tider när vi uppmanas hålla avstånd och minska smittspridning. Förskolan får handledning och tips från oss på efterarbete som de själva kan göra efter föreställningen. Det bildmaterial och frågor som barnen arbetar fram kan skickas till oss på teatern. Vi kommer då att filma ett svar med karaktärerna i föreställningen. Varje enskild förskola får sitt eget filmsvar.

Koppling till läroplanen
“Att skapa kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång, musik, drama, rytmik, dans och rörelse liksom med hjälp av tal- och skriftspråk utgör både innehåll och metod i förskolans strävan att främja barns utveckling och lärande.”
-Förskolans uppdrag, s4

Sök Skapande förskola. Sök medel från Kulturrådet för skapande förskola. Det kommer att kunna inkludera föreställningen och efterarbetet. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med ansökan, så löser vi det tillsammans.

Folder Bu! Vem är du?

Gör en intresseanmälan redan idag!

Bu! Vem är du?

Allmänt

Målgrupp: Förskola-Föreskoleklass
Längd: 60-70 minuter
Publikantal: 45 st
Spelyta: 4x7 meter (inkl publikplatser)*.
Takhöjd: Minst 2,4 meter
El-krav: 10A
Mörkläggning: Behövs ej
Bärhjälp: Behövs ej
Gage: Begär offert för er förskola/skola/kommun

Manus & konstnärligt team: Manus: Robert Markström Regissör: Angelica Alkberg, Musik: Jakob Granqvist

Medverkande
Robert Markström & Malin Falk

* = Måtten är exklusive publikplatser. Arrangören står för sittplatser.