När du söker Skapande Skola och väljer oss, och vårt paket “Vara Vänner” innehåller det följande:

Föreställning: Vara Vänner
Kompisworkshops för eleverna.
Personalfortbildning: Forumspel & Värderingsövningar

Föreställning: Att ha en riktigt bra vän är bland det finaste som finns. Vänskap kan vara enkelt, men den kan även få utstå prövningar. Eli och Alex träffas för första gången ute i lekparken. De hittar varandra direkt. De tävlar, leker och fantiserar tillsammans. Deras vänskap verkar orubblig. Ända tills Alex vill att Eli ska följa med till badstranden. Eli bär på en hemlighet som gör det omöjligt att följa med. En hemlighet som för Eli är svår att berätta. Det är lättare att ljuga sig ur situationen. Och inte blir det bättre när Alex fått en ny kompis på stranden. Osäkerheten smyger sig in hos både Eli och Alex.

Kompisworkshop: Kan med fördel fungera som en uppstart på ett arbete om vänskap eller som ett inslag i en redan pågående process. Vi gör samarbets- och värderingsövningar som stimulerar till samtal mellan eleverna samt bidrar till att bygga ett öppet arbetsklimat i klassen. Vi lägger in några kommunikativa lekar i passet för att skapa en balans mellan allvar och skratt.

Personalfortbildning: Forumspel är en metod där alla tränas att se och agera mot förtryck i vardagen. Dessa orättvisor kan till exempel finnas i skolan, kompisgänget eller idrottsföreningen. Där kan de ta sig uttryck genom ord, blick och handling. Förtryck kan också finnas inom den enskilde individen och kan där visa sig genom en förminskande syn på sig själv och sin egen förmåga.
Under en två timmar lång kursträff arbetar vi teoretiskt och praktiskt med att synliggöra de tre olika delarna i en förtryckarsituation; förtryckaren, den utsatte samt den passiva. Kursdeltagarna får genom olika övningar, metoder och rollspel egna verktyg för att i grupp förebygga och hantera konfliktsituationer.

Gör en intresseanmälan redan idag!

Vara Vänner

Allmänt

Målgrupp: Förskoleklass-åk6
Längd: Föreställning 30 minuter
Publikantal: Föreställning 60 st
Deltagare: En klass/kompisworkshop
Spelyta: Föreställning: 9×7 meter*.
Lokal: Kompisworkshop i Klassrum
Takhöjd: Minst 2,40 meter.
El-krav: 10A.
Mörkläggning: Nej
Bärhjälp: Behövs ej
Gage: Begär offert för er skola/ kommun

* = Måtten är exklusive publikplatser. Arrangören står för sittplatser.