Den tappre lille Skräddaren (6-12år)

En sommarmorgon sitter en liten skräddare på sitt bord vid fönstret. Han är på gott humör och syr av alla krafter. Då kommer det en bondgumma gatan fram och ropar: – God sylt till salu! God sylt till salu! Skräddaren köper ett halvt hekto av sylten som han brer på en smörgås. Smörgåsen drar till sig mängder av flugor som irriterar skräddaren till vansinne.

Han drämmer till dem med en tygbit och lyckas döda sju i en smäll. – Vilken karlakarl man är! sa han och beundrar själv sin skicklighet. Det måste hela världen få veta! Ett äventyr där den tappre skräddaren besegrar stora jättar och en farlig enhörning tack vare sitt mod och sin list.

Efter succén med Mästerkatten i stövlar kommer nu Den tappre lille skräddaren. Ett äventyr där list slår styrka. Endast med sin kropp och röst som uttrycksmedel lyckas Robert med konsten att måla upp fantastiska miljöer och roliga karaktärer.

Tidningen:  Norran
”Det är fysisk enmansteater när den är som bäst. En tom scen med svart bakgrund, ingen dekor och inga speciella scenkläder. Ändå bjuds åskådarna på fantastiska bilder och upplevelser.”

Affischbild från Den tappre lille skräddaren.

Arrangörer

Här till höger har du som arrangör eller intresserad av föreställningen “Den tappre lille Skräddaren” möjlighet att se vad som krävs för att vi ska kunna spela hos er.

Är ni medlem på Scenkonstportalen kan ni klicka här för att komma till föreställningssidan.

Allmänt

Målgrupp: 6-12 år.
Längd: ca. 40 minuter.
Publikantal: 60 personer.
Spelyta: 4×4 meter*.
Takhöjd: minst 2,40 meter.
El-krav: inga.
Mörkläggning: ingen.
Bygg/rivningstid: 60/30 minuter.
Bärhjälp: nej.
Gage: 6000 kr.
Tillkommer: logi, traktamente och resa.

Medverkande
Robert Markström

* = Måtten är exklusive publikplatser. Arrangören står för sittplatser.

Gör en intresseanmälan av föreställningen “Den tappre lille Skräddaren” redan nu.Robert Markström - Teaterdirektör/Skådespelare