Välkommen till Teater Milas Detektivskola

Den togs fram efter en idé tillsammans med Piteås bibliotekarier. En del av syftet är att tillsammans med eleverna ta reda på vad en deckargåta brukar eller kan innehålla för olika delar samt att inspirera till eget läsande.

Deltagarna deltar först i olika dramaövningar med syfte att träna på sådant som en detektiv kan behöva kunna. Vi övar på att smälta in i olika miljöer, lösa problem, samarbeta och på att se om något saknas. När alla övat på dessa färdigheter skapar gruppen en gemensam deckargåta där vi genom improvisation i en gemensamt bestämd miljö hjälps åt att avslöja tjuven.

Sagt av tidigare deltagare: Under höstlovet fick jag och mina kollegor på fritids ta med våra fritidsbarn till Burträsk bibliotek för att möta Teater Mila och deras Detektivskola. Vi hade pratat lite med barnen innan om att det ska bli en teater där vi är med och inte bara titta på. Det fanns en nyfikenhet men också skepsism, skulle vi göra teatern? Men så fort vi fick ta plats på den runda mattan blev jag otroligt imponerad hur det pedagogiska upplägget följde en spännande dramatisk kurva som höll barnen fängslade och engagerade i över en timme. Det fanns en tydlig röd tråd och för mig som pedagog var det spännande att uppleva barnen i de olika övningarna. Barnen berättade efteråt att dom tyckte Detektivskolan var spännande och det fanns intresse för att fortsätta leka spion och tjuv (som i dinosaurie museum mysteriet) samt leken som gick ut på att följa efter någon utan att bli upptäckt men också se till att man själv inte blir förföljd. Jag är superglad att vi fick möta Teater Mila och mycket nöjd med det vi fick med oss!
Elida Carlsson, fritidspedagog

Gör en intresseanmälan redan idag!

Detektivskola med Teater Mila

Allmänt

Målgrupp: Förskoleklass-åk5
Längd: 60 minuter
Deltagare: Max 20 elever/pass
Lokal: Ett rum att röra sig i
El-krav: 10A.
Mörkläggning: Behövs ej
Bärhjälp: Behövs ej
Gage: Begär offert för er skola/ kommun

Manus & konstnärligt team: Ylva Schönfeldt, Dramapedagog

* = Måtten är exklusive publikplatser. Arrangören står för sittplatser.