Teaterläger

/Teaterläger
Teaterläger 2018-02-14T16:17:20+00:00

Vill du har info när anmälan för sommarlägret i Älvsbyn 2018 kommer ut? Maila då ditt intresse till info(at)teatermila.se.

Tanken med teaterlägret är att det ska vara på riktigt. Det finns många bra läger runt om i vårt land. En reflektion som vi fått från många ledare och deltagare är att det ofta är i form av kulturläger och att deltagare och ledare känner sig stressade och splittrade. Deltagarna för att de är så många konstformer de ska hinna med på kort tid och att de inte hinner ta in allt. Ledarna för att de får så korta pass med deltagarna så de känner att de inte kan ge dem allt de vill.

Erfarna och nybörjare

Har en deltagare sökt en vis konstinriktning så har denne gjort det av en anledning. Den vet att den är intresserad av teater eller den är väldigt intresserad och nyfiken. Ett läger består oftast av en blandad grupp där erfarenheterna av teater skiljer sig väldigt mycket. Erfarna ungdomar vill ofta jobba mot ett mål som en föreställning. Nya behöver känna stor trygghet för att få en första positiv upplevelse av teater.

Teman

Lägret att alltid ett tydligt tema som allt utgår ifrån. Under årets läger var det folktro och väsen. Ett mål är att det ska bli en föreställning eller små scener som kunde visas upp. Lägrets första dag jobbar vi nästan uteslutande med gruppen. Detta för att alla nya och gamla deltagare ska få den trygghet som är så viktig. Fokus ligger därför på gruppstärkande övningar, gruppdynamik och samarbete.

Fritidsledarna

Fritidsledarna som tar över efter varje dags teaterpass jobbar på samma sätt under hela lägret. Att vi påstår att detta är ett läger på riktigt är dels för att vi tar ungdomens intresse för just teater på stort allvar. Vi gör ordentliga teaterövningar som de skulle kunna möte på Scenkonstskolan. Vi tar dem på allvar genom att det är individens och gruppens idéer som vi ska jobba med i föreställningsarbetet.

Tagen på allvar

Blir man tagen på allvar. Blir man lyssnad på och får en trygg och positiv upplevelse att möta och jobba med teater är chansen stor att man fortsätter även på sin hemort.

Då växer sig teatern starkare som konstform. Vi har under årens lopp sett hur många av våra deltagare sökt vidare till estetiskt gymnasium och vidare till högre studier inom drama och teater.

Teaterläger: Kvinna som spelar en rollTeaterläger: Barn ute på gräsmatta